Onze Filosofie

Millennium Golf wil de golfsport in België toegankelijker maken en de populariteit ervan verhogen.
Een doordacht uitgebouwde jeugdwerking is hierbij een van de centrale pijlers. Het is onze ambitie om onze jeugdspelers intensief te begeleiden en te laten doorstromen naar het professionele circuit.

 

In alle aspecten van onze werking streven we naar een duurzame relatie met het milieu.
Zo gebruiken we natuurlijke producten voor het onderhoud van de banen. We bevorderen de biodiversiteit rond de banen en in het water. En we hebben plannen om volledig in onze eigen energiebehoeften te voorzien, onder meer door het gebruik van zonne-energie.

 

We willen een antwoord bieden op de vraag naar hoogstaande horeca- en seminariefaciliteiten in de regio.
Daartoe zullen we de diensten voor onze business clubleden verder uitbouwen. De plannen voor de bouw van een grotere seminarieruimte en een hotel liggen klaar.

 

U onvergetelijke dagen aanbieden in een club waarmee u zich verbonden voelt. Daar streven we naar. Met veel aandacht voor ontspanning en voor culinaire verwennerij.
Maar vooral met aandacht voor uw golfambities en die van uw partner, kinderen of zakenrelaties. We willen immers dat iedereen zich thuis voelt op Millennium Golf.

 

Lees onze gouden regels!

Geschiedenis

Het gebied waar de Paalse Plas zich bevindt, werd vroeger gebruikt voor het winnen van turf. Zelfs nu treft u hier en daar nog turf aan rond dit grote binnenmeer. De Paalse Plas zelf ontstond in de jaren 50, door het afgraven van gronden die moesten dienen om het industrieterrein aan de overzijde van de E313 te verhogen.

Manfred Dohmen, een ondernemer met passie voor de golfsport, merkte dat de golfbanen in België te weinig capaciteit boden voor het groeiende aantal beoefenaars. Hij pachtte daarom in 1998 de terreinen rond de Paalse Plas en ontwikkelde er samen met partner Theo Aerts Millennium Golf.

In 2001 opende de club zijn deuren met de 18-hole championship course, de 9-hole par 3 compact course, een driving range, en een chipping- en putting green. Op het clublogo prijkt een boom verbonden aan het water, symbool voor de natuurpracht waarin het golfterrein ligt.

In 2010 gaf Manfred Dohmen het management van de club door aan zijn zonen Sebastian en Florian. Een paar jaar later werd Luk Lowette medevennoot van Nv Migal, de vennootschap rond Millennium Golf

In 2016 kwam Nv Migal  in de handen van Katrien en Joris Lowette, de kinderen van Luk Lowette. Behalve de herstructurering binnen nv Migal werd er ook besloten om de golfexploitatie af te splitsen van de eigendom en in handen te geven van specialisten ter zake om Millennium de nodige nieuwe dynamiek te kunnen geven.
Naast Piet Vandenbussche van Golf.be, AtGolf en Heron Golf Management, zullen ook Bob Verbeeck van sportmarketingbureau Golazo en Jaak Pieters, vader van Thomas en voorzitter van de Millennium Business Club, hun stoere schouders onder het project zetten.
nv Migal zal samen met Heron Golf management  tot 31 december van dit jaar de exploitatie van Millennium waarnemen en daarbij de huidige werking garanderen. De nieuwe vennootschap Millennium Golf Management (MGM) zal per 1 januari de exploitatie overnemen.